Kėdės valgomajame turi būti patogios ir tvirtos

Visi suprantame, kad stalas yra pagrindinis valgomojo baldas, tačiau ne mažiau svarbos turi ir kėdžių pasirinkimas. Isku rasite įvairių stilių bei dizainų kėdes, pasirinkimas platus. Tad belieka įsivertinti savo poreikius ir rinktis. Jeigu jau esate nusižiūrėję stalą – lengviau bus pasirinkti ir valgomojo kėdes.

 

Patarimas: nebijokite derinti skirtingų dizainų ar stilių kėdes. Net dviejų spalvų, pavyzdžiui netūralaus medžio ir juodos ar baltos, derinys interjere atrodys stilingai ir bus puikus valgomojo akcentas. Tobulas pavyzdys Crescent išskirtinio dizaino valgomojo komplektas – jo derinį galite pamatyti čia>>.

 

Nuotraukoje matote itin tvirtą, šiuo metu labai tendencingo masyvaus skandinaviško dizaino stalą Narvik ir Sky kėdes.

Kėdės – krėslai, pagal jūsų poreikius

Be abejonės, kėdės pasirinkimą nulemia patogumas: kaip išformuotas jos atlošas, kiek erdvi yra sėdimoji dalis. Taisyklingas sėdėjimas – tik ant kokybiškų kėdžių. Tad rekomenduojame kėdes išbandyti, juk ne visi esame vienodo ūgio ir sudėjimo. Kas patogu aukštam žmogui, nebūtinai bus itin patogu ir žemesnio ūgio. Vieni mėgsta kėdes su porankiais, kiti laisvesnės formos. Vienas dažnų pasirinkimų yra kėdė-krėslas, tarsi tulpės formos kėdė. Vienas pavyzdžių žemiau esančioje nuotraukoje – Odense.

Pirma kėdės, ar stalas?

Kaip jau užsiminėme pradžioje – pirmiau verta išsirinkti stalą. Kodėl? Atsakymas paprastas: žinosite, kiek kėdžių jums reikia. Be to, neverta rinktis vienos serijos komplekto. Jei nesate tikri, kad jums patinka jūsų norimo stalo modelio ir serijos kėdės, nebėda. Pasirinkimas platus tik įvertinti reikia stalo ir kėdžių dydžio mastą, kad jūsų valgomojo komplektas atrodytų proporcingai ir dailiai.

Nuotraukoje matote Crescent juodas ąžuolines kėdes ir Old Oak stalą.

Taburetės vėl madingos!

Erdvės panaudojimas, efektyvumas bei daiktų funkcionalumas yra labai vertinamas. Jeigu jūsų namai nelepina erdvumu, drąsiai žaiskite su optine apgaule. Kuo mažesnis, gerai apgalvotas baldas, tuo didesni jūsų namai atrodys! Taburetė sėdėjimui idealus pasirinkimas.

 

Geras ir efektyvus būdas erdvei taupyti yra kėdes keisti taburetėmis. Jas lengvai pastumsite po stalu, kai jų nenaudojate, puikiai pasitarnaus aukštai padėtiems daiktams pasiekti arba kaip staliukas gėlėms, miegamojo lovos staliukas ar greta fotelio knygai, televizoriaus pulteliui pasidėti.

 

Taburetė „Roope“ šiaurietiško dizaino baldas. Sėdimoji jos dalis puošta mozaika. Aptaki forma išgauta naudojant medžio fanerą. Šis modelis turi gan daug spalvinių derinių. Galimos medienos spalvos: baltai arba juodai dažytas medis, riešutmedis, natūralus beržas ir ąžuolas bei kita. Išsirinkti galite sau tinkamiausią. Nenaudojamos jokios metalinės detalės. Kėdė „Roope“ pagaminta iš ekologiškos beržo masyvo ir faneros medienos, naudojant aplinkai saugias technologijas.