Kaip vidaus patalpų higiena ir baldai gali būti susiję?

Rankų plovimas ir pagrindinių liečiamų paviršių valymo svarba dar nebuvo tokia aktuali, kaip šiais 2020-aisiais metais. Šie du pagrindiniai įpročiai yra esminiai vidaus patalpų higienai. Jeigu jūs vis dar mąstote, kodėl, atsakymas yra paprastas: žmogaus prigimtiniai įpročiai ir kompulsyvus noras liesti savo veidą.

Jūsų rankos yra tarsi konvejerio linija, kuria mikrobai patenka į jūsų kvėpavimo takų bei virškinimo sistemą nuo kiekvieno paviršiaus, kurį palietėte. Save valdyti ir atsikratyti šio įpročio sunku, nes paprastai tai darome natūraliai, nesąmoningai. Todėl norime būti tikri, kad mūsų rankos yra švarios ir paviršiai, kuriuos nuolat liečiame, yra taip pat švarūs ir tvarkingi.

Rankų plovimo ir paviršių valymo, kaip infekcijų prevencijos neigiama pusė ta, kad šie procesai turi būti dažnai ir reguliariai kartojami. Nėra lengva intensyvioje dienos rutinoje tai kaskart atsiminti. Todėl žmonės ieškojo būdų, kaip šias dvi priemones papildyti pasyvia ir tęstine praktika bei technologijomis.

Antimikrobiniai paviršiai – vienas sprendimų ir tokių technologijų pavyzdys. Sidabro antimikrobinės savybės yra gerai žinomoms. Jau dešimtmečius žmonės sidabrą naudoja įvairiose situacijose norint apsisaugoti nuo bakterijų. Nuo senovės laikų žinomas būdas, kaip vandenį ilgiau išlaikyti švarų ir tinkamą gėrimui, yra įmesti sidabro monetą į vandens talpą. Panašiai ir varis buvo naudojamas vandentiekio sistemose ir vandens talpoms kaip efektyvi antimikrobinė medžiaga. Yra ir daugiau įvairių medžiagų, turinčių atitinkamų antimikrobinių savybių, kurias galima pritaikyti kasdieniame gyvenime.

Visuose interjeruose baldai sudaro didelę dalį dažniausiai liečiamų paviršių. Antimikrobiniai baldų paviršiai ženkliai pagerina vidaus patalpų higieną ir pasitarnauja kaip infekcijų kontrolės priemonė. Ypač tai aktualu viešosiose erdvėse, kur kėdės ir stalai dienos bėgyje dažnai liečiami skirtingų žmonių. Tai sumažina infekcijos riziką ir neigiamus padarinius sveikatai, produktyvumui ir bendrai gerovei.