Nuo idėjos iki galutinio rezultato – kaip dizaineris gali palengvinti perprojektavimo procesą ir sumažinti išlaidas?

Benjaminas Franklinas yra pasakęs: „Laikas yra pinigai“. Citata, šlovinanti laiko svarbą, užsimena, kad praradus laiką jo nebesugrąžinsi. Tad kam daryti tai, ką kažkas gali padaryti dar lengviau, o gal net efektyviau? Ši citata tinka daugeliui kontekstų ir šiame yra atsakymo į iškeltą klausimą, dalis – kaip dizaino specialistai gali palengvinti darbo vietos pertvarkymo procesą?

Teksto autorė: Reetta Sohlman, Isku Global, 2023m., rugpjūtis.

Reetta darbo erdviu planavimas

Kiekvienas iš mūsų tam tikra prasme esame savo gyvenimo interjero dizaineris ir mums visiems tai sekasi. Bet kai viename projekte dalyvauja 5, 10 ar 50 žmonių, situaciją ir procesus suvaldyti sunkiau. Skirtingos nuomonės, blogos mintys, niurzgėjimai – gaišina laiką ir menkina pastangas, ko pasekoje atsiranda vėlavimai ir neišsami informacija bei, daugiausia, – brangiai kainuojančios klaidos. Blogiausiu atveju, jei kalbame apie darbo aplinkos pertvarkymą, tai gali pabloginti darbo atmosferą, kuri tarsi sėkmės garantas. Tad kam rizikuoti?

 

Apskritai erdvių perplanavimas apima ne tik kruopštų naujo inventoriaus atrinkimą, bet ir apmąstymus, kur ir kaip padėti esamą, bei ką iš jo atsirinkti. Kaip esamą suderinti su nauja? Kokius įpročius, susijusius su esamomis erdvėmis, norime išlaikyti ir kaip žmonės yra linkę dirbti ir bendradarbiauti ateityje, kad gautume didžiausią naudą iš erdvių per praktinę bei finansinę prizmes. Tiek naujos, tiek perplanuotos infrastruktūros poreikis kyla iš to, kaip ir kokiems tikslams erdvės yra naudojamos. Įmonės kultūrai reikalingos instrukcijos ir taisyklės. Ir, kaip žinome, pokyčiai ne visada yra malonūs visiems, todėl įgyvendinant darbo kultūros pokyčius, siekiant sumažinti pasipriešinimą jiems ir sukurti kuo geresnę darbuotojų darbo aplinką, pravartu pasitelkti ekspertą. Visa tai lengviausiai ir neskausmingai išsprendžiama pasitelkus specialistą iš išorės.

 

Isku yra pasirinkę į vartotoją orientuotą dizainą ir šiuo principu vadovaujamės kuriant funkcionalias aplinkas. Kai kalbame apie aplinkas plačiąja prasme, kur žmonės praleidžia dienas, dirba kartu, patogiausi ir funkcionaliausi sprendimai kuriami naudotojams, tad nuo pat pradžių darbas atliekamas atsižvelgiant į visus – tokiu atveju iš išorės žmogų samdyti tikslinga proceso koordinavimui ir suvaldymui.

 

Pokytis nebūtinai turi būti radikalus ar labai didelės apimties, jeigu galima atpažinti tą lemiamą, esminį poreikį pačiam pokyčiui. Profesionalas iš išorės dažniausiai geba daug lengviau identifikuoti pokyčio poreikį, be abejo, jeigu jam suteikiama visa reikiama informacija. Pagal tvaraus vystymo principus nėra būtina atsikratyti visais panaudotais daiktais. Jeigu kažkas ir netinka pertvarkomai erdvei, galbūt gali būti panaudota kitur ar kitam tikslui, arba tiesiog tam pačiam daiktui galima priderinti naują pirkinį. O jeigu jums reikia visų naujų pirkinių – verta įsigyti aukštos kokybės atsakinga pagamintus gaminius. Į tai investuoti tikrai verta. Po patrauklia žema kaina dažniausiai slepiasi nemalonios kainą atspindinčios priežastys.

 

Mums kokybė tai patikimumas, meniškas dizainas, profesionalus meistriškumas ir, ypatingai apgalvotai pasirinktos medžiagos. Įmonės pagrindinis tikslas yra įkvėpti, sveikatinti, suteikti laimės ir kūrybiškumo kasdieniame gyvenime atsakingai pagamintų aukštos kokybės baldų dėka. Norint išpildyti šį tikslą, svarbūs yra mūsų pasirinkimai, dėl ko ir kokiu tikslu visa tai darome.

 

Jeigu ketinate atnaujinti ar perprojektuoti darbo aplinką, paklauskite savęs: kaip sukurti tokias sąlygas, kad kiekvienas jose galėtų išnaudoti savo visą potencialą? Ir jeigu žinote atsakymą, puiku – praneškite mums. Mes turime erdvių planavimo, interjero dizaino ir paslaugų dizaino specialistus, kurie visada padės jums. Tad susisiekite su mumis jums patogiu laiku: susisiekti su specialistu >>.

P.s.: ISKU kolekcijas galite pamatyti pCon Planner platformoje. Kviečiame prijungti Isku produktų katalogą prie savo darbo įrankių, kad galėtumėte įgyvendinti visas savo idėjas. pCon Planner rasite čia >>.

pcon planner

APIE AUTORIŲ

Reetta Sohlman dirba ISKU global komandoje interjero architekte bei kuruoja dizaino klausimais visose rinkose. Reetta kasdieniuose darbuose atsispindi dešimties darbo metų patirtis su aukšto kokybinio lygio bei dizaino baldais. Viešųjų erdvių planavimas persipynęs su jos meniška kompetencija, tad architektės vizualinė vizija yra itin savita ir išskirtinė.