Atsakomybė yra veiksmai

Atsakomybė yra veiksmai

Mūsų šiaurinė aplinka mus suformavo. Ji pavertė mus kūrybingais ir praktiškais komandos žaidėjais. Turime drąsos viską daryti kitaip. Mes prisiimame atsakomybę vienas už kitą ir aplinką. Mums tvarus vystymasis vyksta savaime, o atsakinga veikla reiškia konkrečius veiksmus. Mes tikime dizainu, individualumu, meistriškumu ir kokybe. Mes kuriame aplinką, kuri siūlo saugias ir patogias vietas augti, mokytis, dirbti ir klestėti.

Skaitydami apie ISKU įmonės istoriją pamatysite, kad pagrindinės tvarumo temos (kokybė, aplinka ir saugumas) pabrėžiamos beveik kiekviename sakinyje. Atsakomybė yra veiksmai, sako Arto Tiitinenas (prezidentas, generalinis direktorius „Isku-Yhtymä Oy“) įmonės atsakomybės ataskaitoje. Per pastarąjį dešimtmetį šioje srityje buvo imtasi daugybės veiksmų.

Turime sertifikuotas valdymo sistemas, kurios užtikrina atsakingą verslo veiklą ir nuolatinį tobulėjimą. ISO 9001 sertifikuota kokybės vadybos sistema, ISO 14001 sertifikuota aplinkosaugos sistema, ISO 45 001 sertifikuota sveikatos ir saugos darbo vietoje sistema ir PEFC (atsekamumo grandinė) sertifikuota medienos kilmės stebėjimo sistema užtikrina, kad produktams naudojama būtų tvariai tvarkomų miškų mediena. 2019 m. Daugiau nei 93% medienos, naudojamos ISKU gaminiuose, turi PEFC sertifikatą. Likusi medienos dalis turi FSC sertifikatą arba yra patikrinta ISKU audito.

ISKU pakavimo linija buvo modernizuota atsižvelgiant į tvaraus vystymosi perdirbtas pakavimo medžiagas. Plastiko per metus sunaudota 21 tonomis mažiau, padidėjo atsinaujinančių medžiagų naudojimas ir sumažėjo pakavimo medžiagų naudojimas.

Įrengta labai efektyvi geoterminio šilumos siurblio sistema, kuri vykdo Lahti pastatų šildymą ir vėsinimą. Ant stogo sumontuota saulės kolektorių sistema, o iš jos gaunama elektra naudojama aušinimui. Gamybos plotas sumažėjo nuo 140 000 m2 iki 65 000 m2. O  3000 įprastų lempučių buvo pakeistos LED lemputėmis. Anglies dvideginio emisija ISKU gamyklos nuosavybėje sumažėjo, o 2019 m. anglies dvideginio išmetimas yra 29,5 tCO2e.

Savo elgesio kodekse mes įsipareigojame laikytis visų įstatymų ir kitų teisės aktų, susijusių su mūsų veikla visose šalyse, kuriose dirbame. Mes taip pat reguliariai tikriname, ar mūsų tiekėjai laikosi mūsų elgesio kodekso.

 

Apie autorę:

Kaisa Vuori @ Kaisa Vuori

Kaisa turi patirties darbe su kokybe, vadybos sistemomis, produkto saugumo reikalavimais ir aplinkos klausimais.

Kaisa ISKU dirbti kaip tvarumo vadovė pradėjo 2020-ųjų Spalį. Pirmosios dvi darbo savaitės buvo pilnos įdomių diskusijų su Isku darbuotojais, kolegomis. Su nekantrumu straipsnio autorė laukia pagilinti žinias apie gražius baldus ir teikiamas paslaugas.