Įkvepianti mokymosi aplinka ir naujos švietimo normos

Patirdami išskirtines aplinkybes paskutiniais metais mes tapome liudininkais, kaip tradicinės mokymo ir mokymosi struktūros nuolat susiduria su sunkumais ir tik technologijos palaiko formalaus mokymosi organizavimą. Adaptuojantis prie naujų normų mokymosi srityje, socialinė sąveika yra svarbesnė, nei bet kada anksčiau. Mokyklos yra drąsinamos savo bendruomenei teikti galimybes performuoti bendravimą, palaikant emocinį mokymąsi ir kuriant ryšius, kurie yra svarbūs prasmingam mokymuisi. Diegiant būtinus naujus saugumo protokolus mokyklų pastatuose, pasitelkus vaizduotę reikia maksimaliai praplėsti patalpas ir visas esamas erdves.

Baldų sprendimai tai įrankis pritaikyti naujas mokymo ir mokymosi formas

Kūrybingi baldų sprendimai puiki išeitis, kai reikia lankstumo keičiant tradicines klases, koridorius, daugiafunkcines mokymosi erdves, įtraukiant į mokymosi aplinkas daugiau sąveikavimo, bendradarbiavimo ir tiesiog džiaugsmo mokymosi procesu. Teisingi baldų sprendimai taip pat leidžia išlaikyti ir reikiamus fizinius atstumus bei sekti individuliu mokymosi keliu. Atsakomybė, kaip principinė gairė tokiuose produktuose, kaip ISKU GESS apdovanojimų laimėtojai Kivikko pufai ir Nook, sėkmingai leidžia derinti pedagoginį ir tvarų mokymą. Daugiau apie atsakomybę ir tvarumą skaityti kviečiame čia>>.

Kokias galimybes ISKU+ antimikrobiniai sprendimai teikia mokymosi aplinkai?

Mokyklos aplinka yra tipinis pavyzdys aplinkos, kurioje infekcijos sklinda lengvai ir greitai. Kuo švaresnė mokymosi aplinka, tuo mažesnė užterštumo ir infekcijų rizika. ISKU išvystė koncepciją, pagal kurią infekcijų kontrolė yra paremta gamybos proceso medžiagų pasirinkimu. Yra įrodyta, kad kartu su reguliaria rankų higiena ir paviršių valymu, ISKU+ antimikrobiniai sprendimai naudojami baldų gamyboje sumažina mikrobų gebėjimą išgyventi ir daugintis ant baldų paviršių.  

ISKU tyrimai ir darbai šioje srityje vykę nuo 2013-ųjų, parodė antimikrobinių baldų funkcionalumą ir efektyvumą mažinant moksleivių ir studentų sergamumą. Vieną pavyzdžių pateikiame čia >>.

Kito atvejo analizė atlikta 2018 metais, kurio metu rasta, kad antimikrobiniai liečiamieji paviršiai turi potencialą sumažinti studentų sergamumą perpus. Antimikrobinis veiksmingumas nėra nudėvimas bėgant laikui. Jis veikia nuolat visą baldo techninį gyvavimo laiką, jo naudojimą be jokių papildomų priežiūros priemonių.

Kuuhankavesi Mokykla Suomijoje visus liečiamuosius baldų paviršius pasirinko su antimikrobiniais stalviršiais, kad sumažintų kryžminį užterštumą plintantį per liečiamuosius paviršius, ir taip sumažintų infekcijų riziką. Skaityti daugiau anglų kalba čia >>.

Suomijos mokyklų pavyzdžiu, ISKU įrengė mokyklų baldus su antimikrobiniais paviršiais Al-Basma Britų mokykloje, Abu Dabyje. Mokykla naujai atvėrė duris po to, kai buvo imtasi visų galimų sprendimų, kurie atitiktų naujus poreikius ir saugumo protokolus. Kartu su nauja praktika vykdant dalinį nuotolinį mokymąsi, moksleiviai taip pat buvo buriami į mažesnes grupes, padidinti higienos reikalavimai ir valymo intensyvumas visur, kur mokymosi priemonėmis ir patalpomis yra dalinamasi (praktikos kabinetuose ir laboratorijose).

Antimikrobiniai sprendimai prisideda prie saugumo ir moksleivių gerovės kūrimo šioje Al-Basma aukšto švietimo lygio ir sielovados mokykloje.